Sastojci:
- 1.5 - 2 kg telecih grudi u komadu
- spanac
- so
- 3 kasike kisele pavlake
- brasno, puter i mleko za besamel
Priprema:
Ocistiti telece grudi od rebara ili jos bolje da vam to uradi mesar. Tako cete dobiti "dzepove" za punjenje. Usoliti i ostaviti da malo stoji. Za to vreme napraviti gust besamel, u koji stavite pavlaku i ociscen, obaren spanac, dobro ocedjen od vode, sitno iseckan. Dobijenim nadevom, napuniti telece grudi. Usijte kuhinjskim koncem-da fil ne bi ispadao. Stvite meso u djuvecaru, da bi drzao oblik i pecite. Prohladjene grudi ostrim nozem pazljivo seci, tako da svaki komad ima i fil.
Ako zelite pravo gurmansko jelo, onda punite grudi:
Mleveno meso isprzeno sa lukom, slaninica, prezla, jaje, zacini.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар