субота, 12. април 2014.

Telece grudi punjene spanacem

Sastojci:

  • 1.5 - 2 kg telecih grudi u komadu
  • spanac     
  • so                                  
                                       
  • 3 kasike kisele pavlake
  • brasno, puter i mleko za besamel

Priprema:

Ocistiti telece grudi od rebara ili jos bolje da vam to uradi mesar. Tako cete dobiti "dzepove" za punjenje. Usoliti i ostaviti da malo stoji. Za to vreme napraviti gust besamel, u koji stavite pavlaku i ociscen, obaren spanac, dobro ocedjen od vode, sitno iseckan. Dobijenim nadevom, napuniti telece grudi. Usijte kuhinjskim koncem-da fil ne bi ispadao. Stvite meso u djuvecaru, da bi drzao oblik i pecite. Prohladjene grudi ostrim nozem pazljivo seci, tako da svaki komad ima i fil. 

Ako zelite pravo gurmansko jelo, onda punite grudi:
Mleveno meso isprzeno sa lukom, slaninica, prezla, jaje, zacini. 

Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар