Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- 4 belanca
- 300 g secera
- 100 ml vode
- 1 zumance
- secer u prahu
Priprema rolnica:
Lisnato testo odmrznuti. Na podlogu koju ste prethodno pobrasnili, razvucite obe polovine testa, na otprilike 0.5 cm debljine. Isecite trake-sirine 2-2.5 c i sa lisnatom trakom obmotajte kalup, pazeci da vam se pomalo preklapa.
Premazite rolnice umucenim zumancetom i pecite na 180-200 stepeni, dok blago ne porumene. Skidati ih sa kalupa, dok su jos vruce, veoma pazljivo!
Priprema fila:
Skuvajte gust sirup od secera i vode. Mutite sneg od belanaca, polako dodajuci vruc sirup. To radite polako, u tankom mlazu, neprestano muteci. Kada potrosite sav sirup-mutite i dalje, sve dok se fil ne ohladi i postane cvrst i vazdusast.
Punite saum rolnice spricom. Ukrasite ih prah secerom i posluzite najdrazima, nemoj te biti sebicni-iako znam da ce vam se veoma dopasti. Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар