понедељак, 28. април 2014.

Saum rolnice

Sastojci:

  • pakovanje lisnatog testa
  • 4 belanca 
  • 300 g secera
  • 100 ml vode
  • 1 zumance
  • secer u prahu

Priprema rolnica:

Lisnato testo odmrznuti. Na podlogu koju ste prethodno pobrasnili, razvucite obe polovine testa, na otprilike 0.5 cm debljine. Isecite trake-sirine 2-2.5 c i sa lisnatom trakom obmotajte kalup, pazeci da vam se pomalo preklapa.
Premazite rolnice umucenim zumancetom i pecite na 180-200 stepeni, dok blago ne porumene. Skidati ih sa kalupa, dok su jos vruce, veoma pazljivo!

Priprema fila:

Skuvajte gust sirup od secera i vode.  Mutite sneg od belanaca, polako dodajuci vruc sirup. To radite polako, u tankom mlazu, neprestano muteci. Kada potrosite sav sirup-mutite i dalje, sve dok se fil ne ohladi i postane cvrst i vazdusast.
Punite saum rolnice spricom. Ukrasite ih prah secerom i posluzite najdrazima, nemoj te biti sebicni-iako znam da ce vam se veoma dopasti. Prijatno! ♥ :)



Нема коментара:

Постави коментар