среда, 23. април 2014.

Italijanska pita sa sirom i zacinima

Sastojci:


  • 300 g smrznutom lisnatog testa
  • 2 kasike prezle
  • 1 kasika brasna
  • veza persuna
  • veza zalfije
  • bosiljak
  • origano
  • 2 cena belog luka
  • 150 g svezeg sira
  • 4 jaja
  • 125 g pavlake (ili kajmaka)
  • biber, so

Priprema:

Lisnato testo odmrznuti i na radnoj povrsini, posutoj brasnom, staviti jednu plocu testa na drugu i razviti zajedno testo, otprilike 25 cm. Staviti ga u kalup i na vise mesta izbosti viljuskom i posuti prezlom. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a zacine iseckajte i pomesajte sa sirom, jajima, brasnom, belim lukom i pavlakom. Sve sipati preko lisnatog testa u kalup i peci oko 30-40 minuta.Servirati vruce, moze posluziti kao toplo predjelo. Prijatno dragi moji! ♥

Нема коментара:

Постави коментар