субота, 12. април 2014.

Marcipan sa kokosom

Sastojci:

  • 1 kg secera
  • 4 dl vode
  • 150 g putera ili 200 g margarina
  • 250 g mlevenog keksa
  • 250 g mleka u prahu                
  • 350 g kokosa

Priprema:

U vecu serpu staviti secer i vodu, dobro uspinovati, pa u vruce dodati puter (da se rastopi).  U ciniju staviti mleveni keks, mleko u prahu i kokos. Promasati da bi se ta suva masa sjedinila i sipati u vreli secer i mesati na vatri dok se sve lepo ne umesa. Ovlazi tepsiju vodom i sipaj malu, pa lepo poravnjaj. Kada se malo prohladi, prelij cokoladom. Ovaj lazni marcipan moze dugo da stoji, izlazi u velikim kolicinama i sece se po potrebi. Ako vam stoji dugo, uvijte u aluminijumsku foliju, da se ne bi osusio. Deca ga obozavaju! 
Uzivajte mili moji i prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар