Sastojci:
- pola kesice zelatina u prahu
- vanila
- 250 ml jake kafe
- 3 zumanca
- 80 g secera
- 200 ml slatke pavlake
- 3 kasike rendane cokolade
Priprema:
Razmutiti zelatin(prema uputstvu na kesici). Ukoliko imate sipku vanile onda je pustite da zajedno sa kafom provri. U jednoj posudi, na pari, penasto umutiti zumanca sa secerom i 6 kasika skuvane kafe, pa uz stalno mesanje dodati ostalu kafu. Od cele mase napraviti sto cvrsci krem. Razmuceni zelatin postepeno umesavati u ovaj krem. Cim pocne krem da se hladi i steze, cvrsto ulupati satku pavlaku i pazljivo je umesati u krem. Ostaviti u frizideru oko 3 h da se hladi i pre serviranja posuti rendanom cokoladom. Ukoliko zelite ovaj krem mozete preliti i nekim kompotom od voca. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар