четвртак, 24. април 2014.

Cannoli sa bademom

Sastojci za testo:

  • 20 g putera
  • 1 kasika secera
  • 1 jaje
  • 100 g brasna
  • 30 ml crnog vina
  • vanila
  • prstohvat soli

Sastojci za fil:

  • 300 g ricotta sira
  • 100 g secera u prahu
  • 50 g badema
  • vanila

Priprema testa:

Umutiti puter sa secerom, dodati jaje i ostale sastojke i umesiti glatko testo. Uviti u foliju i ostaviti u frizideru.
Ohladjeno testo razvuci u plocu, debljine 1 cm i okruglom modlom vaditi krugove precnika 10ak cm. Namotavati ih oko modle, kao saum rolnice. Prziti ih u vrelom ulju ili peci u rerni. Ohladjene polako skinuti sa modle-da se ne bi prelomile i puniti filom. 

Priprema fila:

Umesati sir i secer u prahu, dodati przene iseckane ili mlevene bademe, mozete dodati i komadice cokolade ukoliko volite ili neko kandirano voce. Spricom puniti cannole, prvo sa jedne pa sa druge strane. Posluti prah secerom i sluziti. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар