уторак, 22. април 2014.

Rio mare salata sa jajima

Sastojci:

  • 2 kuvana jaja
  • 1 konzerva tunjevina
  • 3 kasike sirceta
  • 5 kasika maslinovog ulja
  • 200 g crnih maslina
  • pola glavice crvenog luka
  • bosiljak ili pesun
  • so, biber

Priprema:

Jaja obariti i iseckati, pomesati ih u ciniji sa sircetom, tunjevinom, masinkama, uljem, biberom, solju, i seckanim lukom. Dodati bosiljak ili persun. Ova salata je veoma osvezavajuca, moze se posluziti sa hlebom (po mogucstvu bagetom) koga smo prethodno ispekli u rerni i vruce kriske premazali belim lukom i paradajz sosom. U tom slucaju salatu Rio mare servirati na sledeci nacin:
Na tanjir poredjati kriske isprzenog hleba, pored njih staviti salatu od tunjevine i po dve cetvrtine jajeta. Po ukusu ukrasiti maslinkama. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар