Sastojci:
- 2 kuvana jaja
- 1 konzerva tunjevina
- 3 kasike sirceta
- 5 kasika maslinovog ulja
- 200 g crnih maslina
- pola glavice crvenog luka
- bosiljak ili pesun
- so, biber
Priprema:
Jaja obariti i iseckati, pomesati ih u ciniji sa sircetom, tunjevinom, masinkama, uljem, biberom, solju, i seckanim lukom. Dodati bosiljak ili persun. Ova salata je veoma osvezavajuca, moze se posluziti sa hlebom (po mogucstvu bagetom) koga smo prethodno ispekli u rerni i vruce kriske premazali belim lukom i paradajz sosom. U tom slucaju salatu Rio mare servirati na sledeci nacin:
Na tanjir poredjati kriske isprzenog hleba, pored njih staviti salatu od tunjevine i po dve cetvrtine jajeta. Po ukusu ukrasiti maslinkama. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар