Sastojci:
- 2 kuvana jaja
- 1 konzerva tunjevina
- 3 kasike sirceta
- 5 kasika maslinovog ulja
- 200 g crnih maslina
- pola glavice crvenog luka
- bosiljak ili pesun
- so, biber
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgosq6JUD4n9s4XDAUNwLKK4Rr00YNeGVJj2bINz5OGQ_wn4codg6K5K4KdtJuY7mxfkjETwafQnP23Jx618hgSqdEjQZGzlOzyDyiW2NrWeKlzSzRASHuC2tz0OX6HpVreoJMeS41hBw/s1600/images.jpg)
Priprema:
Jaja obariti i iseckati, pomesati ih u ciniji sa sircetom, tunjevinom, masinkama, uljem, biberom, solju, i seckanim lukom. Dodati bosiljak ili persun. Ova salata je veoma osvezavajuca, moze se posluziti sa hlebom (po mogucstvu bagetom) koga smo prethodno ispekli u rerni i vruce kriske premazali belim lukom i paradajz sosom. U tom slucaju salatu Rio mare servirati na sledeci nacin:
Na tanjir poredjati kriske isprzenog hleba, pored njih staviti salatu od tunjevine i po dve cetvrtine jajeta. Po ukusu ukrasiti maslinkama. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар