уторак, 22. април 2014.

Dragi moji, ovih dana sa vama cu podeliti italijanske recepte koji ce vam se sigurno dopasti. Mozete spremiti privlacna i brza jela za svoje najdraze. Porodicni rucak je svuda vazan dogadjaj, ali u Italiji je posebno naglasen. Italija je velika zemlja, podeljena na regije od kojih svaka ima svoju posebnost. Razlike, sto se kuhinja tice su u tome sto je severnjacka hrana spremana na puteru, dok je na jugu na maslinovom ulju. Ukusi su mnogo jaci na jugu zbog upotrebe raznih zacina. Obilje paradajza, belog luka, zacina u juznim regijama daje jelima karakteristicnu aromu. Italija je okruzena morem sa tri strane, bogata je jezerima, tako da njeno stanovnistvo uziva i u morskoj i slatkovodnoj ribi. Posecujte moj blog, svakoga dana, ove nedelje, poklanjacu vam recepte iz ove divne zamlje. ♥






Нема коментара:

Постави коментар