Sastojci:
- kvasac
- 500 g brasna
- 2 zumanca
- 60 g margarina ili masti
- 300 g cvaraka
- so
- biber
- mleko po potrebi
Priprema:
Kvasac u malo mleka potopite i ostavite da uskisne. Sipajte ga u brasno, dodajte zumanca, so, omeksali margarin ili mast i dobro izradite mekano testo. Stavite ga pokriveno, da se dize na toplom mestu. U medjuvremenu, sameljite cvarke ili ih veomaa sitno sitnoo iseckajte. Izmesajte ih sa malo brasna i bibera. Dignuto testo razvaljajte u plocu debljine oko 1 cm. Premazite je premazom od cvaraka i slozite preklapajuci uvek na istu stranu, kao i lisnato testo. Odmorite testo 5 minuta, pa ponovite postupak. To uradite 3 puta. Poslednji put razvaljajte testo 1.5 cm debljine, pa vadite kalupom ili casom pogacice. Slozite ih na namazani pleh, povrsinu malo zarezite u obliku mrezice, premazite jajetom i stavite da pecete u vrucu rernu, 20ak minuta. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар