уторак, 29. април 2014.

Pogacice sa cvarcima

Sastojci:

  • kvasac
  • 500 g brasna
  • 2 zumanca
  • 60 g margarina ili masti
  • 300 g cvaraka
  • so
  • biber
  • mleko po potrebi

Priprema:

Kvasac u malo mleka potopite i ostavite da uskisne. Sipajte ga u brasno, dodajte zumanca, so, omeksali margarin ili mast i dobro izradite mekano testo. Stavite ga pokriveno, da se dize na toplom mestu. U medjuvremenu, sameljite cvarke ili ih veomaa sitno sitnoo iseckajte. Izmesajte ih sa malo brasna i bibera. Dignuto testo razvaljajte u plocu debljine oko 1 cm. Premazite je premazom od cvaraka i slozite preklapajuci uvek na istu stranu, kao i lisnato testo. Odmorite testo 5 minuta, pa ponovite postupak. To uradite 3 puta. Poslednji put razvaljajte testo 1.5 cm debljine, pa vadite kalupom ili casom pogacice. Slozite ih na namazani pleh, povrsinu malo zarezite u obliku mrezice, premazite jajetom i stavite da pecete u vrucu rernu, 20ak minuta.  Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар