недеља, 13. април 2014.

Torta sa jagodama

Sastojci za testo:

  • 5 jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika brasna
  • 1 kasika ulja
  • 5 kasika mleka za kvasenje pecenog testa

Priprema:

Umutiti sastojke za testo, ispeci na 200 stepeni i ohladjeno peceno testo pokvasiti hladnim mlekom.

Sastojci za fil:

  • 5 dl mleka
  • 5 zumanaca
  • 8 kasika secera
  • 4 kasike brasna
  • 125 g putera
  • 1 kg jagoda
  • 2 kesice vanilin secera
  • 2.5 dl slatke pavlake

Priprema fila:

Umutite zumanca sa secerom i vanilom, dodajte brasno, sipajte u mleko. Skuvajte i u hladan fil dodajte puter. Preko filovane torte rasporediti jagode, po potrebi iseckati (ako su krupne), a onda preko torte premazati slag od 2.5 dl slatke pavlake.
Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар