Sastojci za testo:
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 1 kasika ulja
- 5 kasika mleka za kvasenje pecenog testa
Priprema:
Umutiti sastojke za testo, ispeci na 200 stepeni i ohladjeno peceno testo pokvasiti hladnim mlekom.
Sastojci za fil:
- 5 dl mleka
- 5 zumanaca
- 8 kasika secera
- 4 kasike brasna
- 125 g putera
- 1 kg jagoda
- 2 kesice vanilin secera
- 2.5 dl slatke pavlake
Priprema fila:
Umutite zumanca sa secerom i vanilom, dodajte brasno, sipajte u mleko. Skuvajte i u hladan fil dodajte puter. Preko filovane torte rasporediti jagode, po potrebi iseckati (ako su krupne), a onda preko torte premazati slag od 2.5 dl slatke pavlake.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар