уторак, 15. април 2014.

Torta od badema

Sastojci za koru:

  • 9 belanaca
  • 270 g secera u prahu
  • 220 g mlevenih badema              
  • 2 kasike brasna

Priprema kore:

Umutiti belanca u crvst sneg, postepeno dodavajuci secer. Kada je cvrsto umuceno, umesati brasno i mleveni badem. Koru peci u dva ili tri dela, u zavisnosti da li zelite 2 ili tri korice da filujte,

Sastojci za fil:

  • 9 zumanaca
  • 270 g prah secra                           
  • vanila
  • 2 kasike brasna
  • 1 solja mleka
  • 200 g putera

Priprema fila:

Zumanca dobro umutiti sa secerom, dodati vanilu, brasno i u mleku skuvati gust krem na tihoj vatri. Odvojeno, mutiti 200 g putera, pa sve sastaviti i izmesati masu da se lepo sjedini. U gotov fil, lepo je dodati malo badema. Filovati kore i ukrasiti ili slagom ili preostalim filom, pa posuti oljustenim rendanim bademo. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар