Sastojci za koru:
- 9 belanaca
- 270 g secera u prahu
- 220 g mlevenih badema
- 2 kasike brasna
Priprema kore:
Umutiti belanca u crvst sneg, postepeno dodavajuci secer. Kada je cvrsto umuceno, umesati brasno i mleveni badem. Koru peci u dva ili tri dela, u zavisnosti da li zelite 2 ili tri korice da filujte,
Sastojci za fil:
Priprema fila:
Zumanca dobro umutiti sa secerom, dodati vanilu, brasno i u mleku skuvati gust krem na tihoj vatri. Odvojeno, mutiti 200 g putera, pa sve sastaviti i izmesati masu da se lepo sjedini. U gotov fil, lepo je dodati malo badema. Filovati kore i ukrasiti ili slagom ili preostalim filom, pa posuti oljustenim rendanim bademo. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар