петак, 25. април 2014.

Vitello tonnato - teletina sa prelivom od tunjevine

Sastojci:

  • 1 kg teletine od buta
  • 1 glavica crnog luka
  • lovorov list
  • karanfilic
  • list celera
  • so, biber, vegeta

Sastojci za sos:

  • 200 g tunjevine (rio mare)
  • 200 g majoneza
  • sok od 1 limuna
  • 2-3 incuna
  • 100 ml supe u kojoj se kuvalo meso
  • kapar

Priprema:

Meso spikujte sa nekoliko karanfinica i stavite u dublji lonac tako da meso zauze vecu povrsinu lonca-skoro da je knap, pasent. Dodajte vrucu vodu, luk, lovorov list, celer, so, biber i vegetu i kuvajte 45 minuta do sat vremena. Meso u supi ostaviti da se ohladi i najbolje je da stoji preko noci. Sutra dan, izvaditi ga iz tecnosti, ocediti i narezati na tanke komade. Preliti sosom, ukrasiti kaparima, barenim jajima i posluziti.

Sos:

Tunjevinu umutiti sa majonezom, dodati limun, incune. Sve dobro izmutiti i po potrebi razrediti supom, nikako mnogo! Prijatno! ♥




Нема коментара:

Постави коментар