Sastojci:
Sastojci za sos:
- 200 g tunjevine (rio mare)
- 200 g majoneza
- sok od 1 limuna
- 2-3 incuna
- 100 ml supe u kojoj se kuvalo meso
- kapar
Priprema:
Meso spikujte sa nekoliko karanfinica i stavite u dublji lonac tako da meso zauze vecu povrsinu lonca-skoro da je knap, pasent. Dodajte vrucu vodu, luk, lovorov list, celer, so, biber i vegetu i kuvajte 45 minuta do sat vremena. Meso u supi ostaviti da se ohladi i najbolje je da stoji preko noci. Sutra dan, izvaditi ga iz tecnosti, ocediti i narezati na tanke komade. Preliti sosom, ukrasiti kaparima, barenim jajima i posluziti.
Sos:
Tunjevinu umutiti sa majonezom, dodati limun, incune. Sve dobro izmutiti i po potrebi razrediti supom, nikako mnogo! Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар