Sastojci:
- 500 g juneceg mesa
- par ljutih kobasica
- 2 sargarepe
- parce celera
- 1 glavica crnog luka
- 2 cena belog luka
- 1 veza mladog crnog luka
- 300 g mladih krompirica
- casa belog vina
- pelat paradajz
- biber. so, vegeta
- persun
- ruzmarin
- lovorov list
Priprema:
Luk sitno iseckati i proprziti, dodati meso seceno na kockice i sve lepo isprziti. Dodati seckano povrce, sve osim krompira i kobasice, pa zaliti vinom, paradajzom i malo tople vode, toliko da povrce i meso budu prekriveni tecnoscu. Poklopiti i kuvati u voku. Kada meso omeksa, dodati seckani krompir, zaciniti po ukusu i jelo zgusnuti kasikom brasna ili gustina. Persunom ukrasite i sluzite. Ovo jelo se sluzi vruce.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар