четвртак, 24. април 2014.

Italijanski paprikas

Sastojci:

  • 500 g juneceg mesa
  • par ljutih kobasica
  • 2 sargarepe
  • parce celera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 300 g mladih krompirica
  • casa belog vina
  • pelat paradajz
  • biber. so, vegeta
  • persun
  • ruzmarin
  • lovorov list

Priprema:

Luk sitno iseckati i proprziti, dodati meso seceno na kockice i sve lepo isprziti. Dodati seckano povrce, sve osim krompira i kobasice, pa zaliti vinom, paradajzom i malo tople vode, toliko da povrce i meso budu prekriveni tecnoscu. Poklopiti i kuvati u voku. Kada meso omeksa, dodati seckani krompir, zaciniti po ukusu i jelo zgusnuti kasikom brasna ili gustina. Persunom ukrasite i sluzite. Ovo jelo se sluzi vruce. 
Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар