субота, 26. април 2014.

Kolac od pirinca sa ukusom pomorandze

Sastojci:

  • 200 g secera
  • 1.7 l mleka
  • 300 g pirinca
  • vanila
  • 1 limun, narendana kora
  • 5 jaja
  • 1 pomorandza, narendana kora
  • 50 ml likera od pomorandze
  • 50 g suvog grozdja

Priprema:

U serpu stavite mleko, secer, vanilu i koricu od limuna i sacekajte da provri. Cim provri dodajte pirinac i obavezno smanjite vatru. Pirinac neka se kuva oko 25 minuta. Mora da bude kremast, nikako prekuvan. Sklonite pirinac sa vatre, ohladite i izvadite korice od limuna. Odvojite zumanca od belanaca i zumanca umutite sa likerom od pomorandze. Odvojeno umutite cvrst sneg od belanaca. U krem od zumanaca polako dodajte pirinac. Dodajte narendanu koricu od pomorandze i suvo grozdje. Polako umesajte sneg od belanaca i sve lepo promesajte, lagano! Namazite kalup puterom, sipajte masu i pecite. Kolac pospite prah secerom i uzivajte. Prijatno!  ♥


Нема коментара:

Постави коментар