Sastojci:
- 200 g secera
- 1.7 l mleka
- 300 g pirinca
- vanila
- 1 limun, narendana kora
- 5 jaja
- 1 pomorandza, narendana kora
- 50 ml likera od pomorandze
- 50 g suvog grozdja
Priprema:
U serpu stavite mleko, secer, vanilu i koricu od limuna i sacekajte da provri. Cim provri dodajte pirinac i obavezno smanjite vatru. Pirinac neka se kuva oko 25 minuta. Mora da bude kremast, nikako prekuvan. Sklonite pirinac sa vatre, ohladite i izvadite korice od limuna. Odvojite zumanca od belanaca i zumanca umutite sa likerom od pomorandze. Odvojeno umutite cvrst sneg od belanaca. U krem od zumanaca polako dodajte pirinac. Dodajte narendanu koricu od pomorandze i suvo grozdje. Polako umesajte sneg od belanaca i sve lepo promesajte, lagano! Namazite kalup puterom, sipajte masu i pecite. Kolac pospite prah secerom i uzivajte. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар