петак, 25. април 2014.

Rum baba kolac

Sastojci za testo:

  • 200 g brasna
  • 4 g suvog kvasca
  • 70 g putera-istopljenog
  • 1 kasicica meda
  • prstohvat soli
  • 5 jaja

Priprema testa:

Brasno, suvi kvasac, kasicicu meda i so pomesati, odvojeno umutiti jaja i sve zajedno zamesiti kako bi dobili glatku masu. Ostaviti 2h da naraste, pokriveno. Kada je testo naraslo, staviti ga ili u kalupcice za mafine ili u modlu za kuglof. Peci i prelivati.

Sastojci za sirup:

  • 250 ml vode
  • 250 g secera
  • 1 limun
  • 1 pomorandza
  • 100 ml ruma
  • vanila (ako imate mahunu jos bolje)

Priprema sirupa:

Uspinovati secer i vodu, da dobijete sirup gustine meda. Dodati rum, koji ce ga malo razrediti i sok od limuna i pola pomorandze. Sve to promesati. U ciniju u kojoj se nalazi sirum, spustajte kolace i ostavite da fino upiju sirup.
Kolace ukrastiti slatkom pavlakom i sezonskim vocem, ali nemojte preterivati jer su puni ruma koji im daje jak i divan ukus. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар