Sastojci za testo:
- 200 g brasna
- 4 g suvog kvasca
- 70 g putera-istopljenog
- 1 kasicica meda
- prstohvat soli
- 5 jaja
Priprema testa:
Brasno, suvi kvasac, kasicicu meda i so pomesati, odvojeno umutiti jaja i sve zajedno zamesiti kako bi dobili glatku masu. Ostaviti 2h da naraste, pokriveno. Kada je testo naraslo, staviti ga ili u kalupcice za mafine ili u modlu za kuglof. Peci i prelivati.
Sastojci za sirup:
Priprema sirupa:
Uspinovati secer i vodu, da dobijete sirup gustine meda. Dodati rum, koji ce ga malo razrediti i sok od limuna i pola pomorandze. Sve to promesati. U ciniju u kojoj se nalazi sirum, spustajte kolace i ostavite da fino upiju sirup.
Kolace ukrastiti slatkom pavlakom i sezonskim vocem, ali nemojte preterivati jer su puni ruma koji im daje jak i divan ukus. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар