петак, 25. април 2014.

Krompir sa ruzmarinom

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • senf
  • maslinovo ulje
  • ruzmarin
  • so, biber

Priprema:

Oljusten, opran i iseckan krompir pospite maslinovim uljem, senfom, solju i biberom i dobro rukama promesajte, da bi svaki komad upio zacine. Preko krompira stavite ruzmarin, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko 15 minuta, zatim skinite foliju i pecite jos 30ak minuta. Prijatno! ♥

Ruzmarin podstice cirkulaciju krvi prema mozgu, pa tako poboljsava koncentraciju i leci glavobolju. Takodje, poznat je pod nazivom "morska rosa". Posvecen je boginji lepote i ljubavi, Afroditi. Ruzmarin nije samo simbol ljubavi vec je i simbol mudrosti koji pospesuje pamcenje. ♥


Нема коментара:

Постави коментар