Sastojci:
- 2 vece svinjske kolenice
- 500 ml piva
- struk praziluka
- 2-3 sargarepe
- 2 glavice crnog luka
- oko 100 g korena celera
- ulje
- 100 g putera
- so i mleveni biber
- majcina dusica
Priprema:
Svinjske kolenice posolite, pobiberite, utrljajte majcinu dusicu i przite u serpi na zagrejanom ulju i malo putera. Dodati iseckani crni luk, sargarepu, celer i praziluk. Sve ovo zalijte sa 250 ml piva. Pecite u rerni oko sat i po vremena na temperaturi od oko 200 stepeni. Kada su gotove, izvadite ih, stavite u ciniju, a povrce u sudu propasirajte stapnim mikserom, dodajte ostatak piva, promesajte da se sve lepo sjedini. Na ciniju za serviranje stavite obaren pirinac, preko njega kolenice i sve prelijte ovim sosom. U sos mozete dodati ili mladi kajmak ili pavlaku, ako volite. Sluzite toplo, naravno uz casu piva. :)
Prijatno i uzivajte! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар