понедељак, 14. април 2014.

Kolenica u pivu

Sastojci:

  • 2 vece svinjske kolenice
  • 500 ml piva
  • struk praziluka                             
  • 2-3 sargarepe
  • 2 glavice crnog luka                                 
  • oko 100 g korena celera
  • ulje
  • 100 g putera
  • so i mleveni biber
  • majcina dusica

Priprema:

Svinjske kolenice posolite, pobiberite, utrljajte majcinu dusicu i przite u serpi na zagrejanom ulju i malo putera. Dodati iseckani crni luk, sargarepu, celer i praziluk. Sve ovo zalijte sa 250 ml piva. Pecite u rerni oko sat i po vremena na temperaturi od oko 200 stepeni. Kada su gotove, izvadite ih, stavite u ciniju, a povrce u sudu propasirajte stapnim mikserom, dodajte ostatak piva, promesajte da se sve lepo sjedini. Na ciniju za serviranje stavite obaren pirinac, preko njega kolenice i sve prelijte ovim sosom. U sos mozete dodati ili mladi kajmak ili pavlaku, ako volite. Sluzite toplo, naravno uz casu piva. :) 
Prijatno i uzivajte! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар