Sastojci:
- 600 g mesanog mlevenog mesa ili samo juneceg
- 250 g kackavalja
- struk praziluka
- glavica crnog luka
- 2 jaja
- 1 kasika brasna
- senf
- ulje
- so, biber
- 3 manja paradajza
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfob5wOI5E8W1QgFdQ4DUy8gAiytXpHMk5-uUsnPU-ZSinQlgqDreDcdhj-Y7pTEDSPqvt1_v9SZ2awDFiUPbkK1Yry6W5o_GM7VL-W2xE05RUVFWQDh83Hy6Mm4jb45erOk_GS9RxBA/s1600/weisser-senf-01.jpg)
Priprema:
Sitno iseckan crni luk i praziluk prziti, dodati paradajz seckan na sitne kockice ili izrendan i sve to lepo izdinstati. U veliki dugok sud staviti mleveno meso, narendati sir (ostaviti malo za dekoraciju), dodati brasno, jaja, senf i ako volite stavite malo origana ili persuna. Posoliti, pobiberiti i smesu izmesati rukom. Zatim, dodati ona sadzaj iz tiganja-luk, paradajz, sve dobro izmesati i staviti u kalup, najbolje oblozen aluminijumskom folijom i da bude uzan. Poprskati sve uljem i peci 45 minuta na oko 200 stepeni.
Ispeceni rolat seci na kocke, na njih nastrugati kackavalj, dok je jos vruce i dekorisati persunom. Sluziti uz baren krompir i salatu od paradajza. Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар