уторак, 15. април 2014.

Kocke od mlevenog mesa

Sastojci:

  • 600 g mesanog mlevenog mesa ili samo juneceg
  • 250 g kackavalja
  • struk praziluka
  • glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 1 kasika brasna                   
  • senf
  • ulje
  • so, biber
  • 3 manja paradajza

Priprema:

Sitno iseckan crni luk i praziluk prziti, dodati paradajz seckan na sitne kockice ili izrendan i sve to lepo izdinstati. U veliki dugok sud staviti mleveno meso, narendati sir (ostaviti malo za dekoraciju), dodati brasno, jaja, senf i ako volite stavite malo origana ili persuna. Posoliti, pobiberiti i smesu izmesati rukom. Zatim, dodati ona sadzaj iz tiganja-luk, paradajz, sve dobro izmesati i staviti u kalup, najbolje oblozen aluminijumskom folijom i da bude uzan. Poprskati sve uljem i peci 45 minuta na oko 200 stepeni. 
Ispeceni rolat seci na kocke, na njih nastrugati kackavalj, dok je jos vruce i dekorisati persunom. Sluziti uz baren krompir i salatu od paradajza. Prijatno dragi moji! ♥ 

Нема коментара:

Постави коментар