Sastojci:
- 600 g mesanog mlevenog mesa ili samo juneceg
- 250 g kackavalja
- struk praziluka
- glavica crnog luka
- 2 jaja
- 1 kasika brasna
- senf
- ulje
- so, biber
- 3 manja paradajza
Priprema:
Sitno iseckan crni luk i praziluk prziti, dodati paradajz seckan na sitne kockice ili izrendan i sve to lepo izdinstati. U veliki dugok sud staviti mleveno meso, narendati sir (ostaviti malo za dekoraciju), dodati brasno, jaja, senf i ako volite stavite malo origana ili persuna. Posoliti, pobiberiti i smesu izmesati rukom. Zatim, dodati ona sadzaj iz tiganja-luk, paradajz, sve dobro izmesati i staviti u kalup, najbolje oblozen aluminijumskom folijom i da bude uzan. Poprskati sve uljem i peci 45 minuta na oko 200 stepeni.
Ispeceni rolat seci na kocke, na njih nastrugati kackavalj, dok je jos vruce i dekorisati persunom. Sluziti uz baren krompir i salatu od paradajza. Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар