четвртак, 17. април 2014.

Pecena svinjska rebra

Sastojci:

  • 1 kg - 2 kg svinjskih rebara (mesnatih)
  • 1 cen belog luka
  • 1.5 dl belog vina
  • 1 kasika meda
  • so, mleveni biber, vegeta
  • 1 kasicica majcina dusice
  • krompir, sargarepa, crni luk

Priprema:

U vino dodati seckani beli luk, so, biber, majcinu dusicu, vegetu i med. Rebra isperite, obrisite, podelite na vise komada i stavite u ovu marinadu. Poklopite i ostavite u frizideru da prenoci. Zatim meso izvadite, polozite komade u posudu za pecenje. Manje glavice crnog luka stavite cele pored mesa, rasporedite i krompir i sargarepu, pa prelijte marinadom od vina, pecite na 200 stepeni 1h.
Ovo pecenje sluzite odmah, jer kasnije postaje tvrdo. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар