среда, 16. април 2014.

Saran u sosu



Sastojci:

  • 1 kg sarana secenog na parcice (kremenadle)
  • 1 limun
  • 1 glavica belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kasika brasna
  • so                 
  • mleveni crni biber
  • ulje

Priprema:

Kremenadle sarana staviti u sud, preko njih posuti seckani beli luk, posoliti, pobiberiti, dobro utrjati u ribu i ostaviti 2 sata da upije zacine.
Glavicu crnog luka iseckati i isprziti na ulju. Persun sitno iseckan dodati u serpu, zatim dodati brasno, mesati i kada se ono proprzi dodati 1 litar vode, posoliti i zicom za mucenje promesati kako ne bi bilo grudvica. Kada sos provri, u serpu spustiti sarana, poklopiti i kuvati oko 40 minuta na tihoj vatri. Ribu servirati sa barenim krompirom. Vrlo je lagano jelo, a mozete ga i praviti sa nekom drugom ribom. Ukoliko je morska, obavezno upotrebite maslinovo ulje.. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар