Sastojci:
- 1 kg sarana secenog na parcice (kremenadle)
- 1 limun
- 1 glavica belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 kasika brasna
- so
- mleveni crni biber
- ulje
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS0FED9rbn8umhWQHFjC8dNroZAvHPNffx5e97AmueS3zSHsKCwuDLgn_q6U-jx-FODEPybVwO2nSfQuBG9YEEKL-srQ4iDjyjeP6v2K3gR7aC3gKG748n6WaO189VxEwFwg42-ldDCQ/s1600/6964.jpg)
Priprema:
Kremenadle sarana staviti u sud, preko njih posuti seckani beli luk, posoliti, pobiberiti, dobro utrjati u ribu i ostaviti 2 sata da upije zacine.
Glavicu crnog luka iseckati i isprziti na ulju. Persun sitno iseckan dodati u serpu, zatim dodati brasno, mesati i kada se ono proprzi dodati 1 litar vode, posoliti i zicom za mucenje promesati kako ne bi bilo grudvica. Kada sos provri, u serpu spustiti sarana, poklopiti i kuvati oko 40 minuta na tihoj vatri. Ribu servirati sa barenim krompirom. Vrlo je lagano jelo, a mozete ga i praviti sa nekom drugom ribom. Ukoliko je morska, obavezno upotrebite maslinovo ulje.. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар