Sastojci za mrvice:
- 1 limun
- 200 g brasna
- 80 g secera
- 1 zumance
- 120 g istopljenog putera
Priprema:
Sitno narendati koru limuna, pomesati ga sa brasnom, secerom, zumancetom, puterom i mikserom napraviti mrvice.
Sastojci za testo:
- 2 limuna
- 250 g putera
- 250 g secera
- mrvica soli
- 5 jaja
- 250 g brasna
- 120 g gustina
- 3 kasicice praska za pecivo
Priprema testa:
Sitno narendati koru limuna i iscediti sok. Penasto umutiti puter sa secerom, limunovom korom i mrvicom soli. U tu smesu dodati jaja, stalno mesajuci. Nastaviti sa mucenjem sve dok se secer dobro ne istopi. Brasno sa gustinom i praskom za pecivo dodati u testo, kao i sok od limuna (na kraju). Zagrejati rernu na 180 stepeni, sipati testo u kalup, posuti mrvicama preko testa i peci 35 minuta. Ohladjeno, posuti secerom. Za kolac mozete po zelji koristiti i drugo voce, npr. jabuke, pomorandzu.. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар