понедељак, 28. април 2014.

Domaca pita uvijaca

Sastojci za kore:

  • 500 g brasna
  • 1 kasika ulja
  • so
  • malo hladne vode
  • masnoca (pola margarina + soljica ulja)

Sastojci za fil:

  • 2-3 jaja
  • 400 g sira

Priprema:

Zamesiti testo, pa na na radnoj povrsini mesiti ga dok ne pocne da se odvaja od ruku i ploce. Umeseno testo podeliti na dve jufke, razvuci ih oklagijom, premazati masnocom, pokriti samolepljivom folijom i ostaviti da stoji najmanje 20 minuta. Jednu po jednu koru razviti na carsafu, sto se tanje moze. Pokidajte krajeve testu, da ne bi bili debeli, pa od krajeva jedne i druge kore, mozete zamesiti trecu jufku. Pomazati je masnocom, pa ostaviti da malo duze stoji. Razvijene kore za uvijacu malo prosusiti (ostaviti da miruje oko 10 minuta), ali praziti da se ne presuse. Poprskajte ih vrelom masnocom.

Fil:

Sir i jaja umesati, posoliti ako sir nije slan.
Fil stavljajte duzom stranom ivice. Uviti koru pomocu stoljnjaka (carsafa) u rolnu i staviti u namazan pleh. Isto uciniti i sa drugom korom, kao i onom korom od okrajaka. Poprskati jos malo masnocom i ispeci. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар