Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 1/2 solje secera
- 1/2 kasicice fino narendane korice od limuna
- vanila
- 3/4 solje brasna
Sastojci za krem:
- 2 solje rikota sira
- 1/2 solje secera
- 1/4 solje likera od pomorandze
- 60 g cokolade, iseckane
- 60 g kandiranog voca
- 2 kasike iseckanih badema
Sastojci za ukras:
- glazirane tresnje
- kriske pomorandze ili limuna
- listici badema ili pistaca
Priprema kore:
Umutiti jaja, secer, koricu od limuna i vanilu vazdusasto i gusto. Dodati brasno, sipati u kalup koji ste prethodno premazali puterom. Peci 25 minuta na 200 stepeni. Izvaditi iz alupa i staviti da se hladi.
Priprema krema:
Mesati sir i secer dok se ne dobije glatka smesa. Dodati dve kasike likera od pomorandze i podeliti smesu na dva dela. Jedan deo staviti u frizider, a u drugi dodati iseckano kandirano voce, bademe i komadice cokolade. Hladan kolac preseci horizontalno da dobijete 3 dela. Donji deo poprskati kasikom likera-staviti krem i odozgo drugi deo kolaca, koji takodje poprskate likerom. Poslednji deo kolaca nemojte filovati, samo ga likerom poprskajte. Lagano pritisnuti tortu i staviti u frizider.
1h pre serviranja izvadite tortu i premazite onim prvim kremom koji nije koriscen. Ukrasiti tresnjam i kriskama pomorandze ili limuna, a ivice oblozite bademom ili pistacima. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар