субота, 26. април 2014.

Kasata na sicilijanski nacin

Sastojci za koru:

  • 3 jaja
  • 1/2 solje secera
  • 1/2 kasicice fino narendane korice od limuna
  • vanila
  • 3/4 solje brasna

Sastojci za krem:

  • 2 solje rikota sira
  • 1/2 solje secera
  • 1/4 solje likera od pomorandze
  • 60 g cokolade, iseckane
  • 60 g kandiranog voca
  • 2 kasike iseckanih badema 

Sastojci za ukras:

  • glazirane tresnje
  • kriske pomorandze ili limuna
  • listici badema ili pistaca

Priprema kore:

Umutiti jaja, secer, koricu od limuna i vanilu vazdusasto i gusto. Dodati brasno, sipati u kalup koji ste prethodno premazali puterom. Peci 25 minuta na 200 stepeni. Izvaditi iz alupa i staviti da se hladi.

Priprema krema:

Mesati sir i secer dok se ne dobije glatka smesa. Dodati dve kasike likera od pomorandze i podeliti smesu na dva dela. Jedan deo staviti u frizider, a u drugi dodati iseckano kandirano voce, bademe i komadice cokolade. Hladan kolac preseci horizontalno da dobijete 3 dela. Donji deo poprskati kasikom likera-staviti krem i odozgo drugi deo kolaca, koji takodje poprskate likerom. Poslednji deo kolaca nemojte filovati, samo ga likerom poprskajte. Lagano pritisnuti tortu i staviti u frizider.
1h pre serviranja izvadite tortu i premazite onim prvim kremom koji nije koriscen. Ukrasiti tresnjam i kriskama pomorandze ili limuna, a ivice oblozite bademom ili pistacima. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар