понедељак, 14. април 2014.

Boem torta

Sastojci za testo:


  • 8 belanaca
  • 200 g secera
  • 200 g mlevenih lesnika
  • 3 kasike rendane cokolade ili kakaa

Sastojci za fil od vanile:

  • 5 dl mleka                                                 
  • 8 zumanaca
  • 250 g secera
  • 100 g brasna
  • 1-2 vanile

Sastojci za fil od cokolade:

  • 6 jaja
  • 250 g secera
  • 250 g putera
  • 150 g cokolade 

Priprema testa:

Belanca i secer unutiti u cvrst sneg. Dodati mlevene lesnike i kakao, lagano promesati i u okrugli kalup staviti da se pece. Pecenu i ohladjenu koru preseci na 3 dela.

Priprema za fil od vanile:

U serpici umutiti zumanca i secer, dodati brasno, vanilu i 1 dl mleka, a ostatak mleka ostaviti da se kuva. Kada provri, zumanca lagano sipati u mleko i neprestano mesati, dok se masa ne zgusne. Izmaknite sa ringle da vam ne bi izgorelo i pokipelo. Ostavite da se ohladi.

Priprema za fil od cokolade:

U drugoj posudi, umutiti jaja, secer i cokoladu, pa kuvati na pari (u vecu serpu sa kljucalom vodom stavite manju serpu u kojoj kuvate fil) i tako na pari kuvajte, mesajuci, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, a puter penasto umutite i dodajte ohladjen krem od cokolade.

Prvu koru  premazati filom od vanile, zatim na njega naneti fil od cokolade, pa prekriti drugom korom. Postupak ponovite, a trecu koru prelijte glazurom (100 g cokolade.3 kasike ulja).  Ukrasite po zelji. Prijatno, uzivacete! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар