Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4 cureca ili pileca filea
- 300 ml pavlake
- 250 ml suvog belog vina
- 200 g ementalera
- kasicica soli
- biber
- malo belog luka
- 2 kasike supe ili vode
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH1mVPzKmIVwAErHuACFDCuahuUjsyF41W5q9VyJRwmLiLdm6W9G6rLGHIWHCO6uOwoDfyH-E08VZWux7QFcchAN83iSphtIiQfHompPHfSCvN7izcMeMmyPiMy60qOnlsKw8Ywirwgg/s1600/pavlaka.jpg)
Priprema:
U tiganju zagrejati ulje i meso proprziti sa obe strane. Izvaditi, posoliti i staviti u pleh za pecenje. Kolutove crnog luka proprziti u masnoci do zlatno-zute boje. Izmesati pavlaku, vino, supu ili vodu, beli luk. Obloziti snicle kolutovima crnog luka, pobiberiti i preliti ih sosom od pavlake. Sir narendati i peci u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Servirati sa krompir pireom ili bilo kojim povrcem. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар