среда, 23. април 2014.

Curetina sa pavlakom



Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 cureca ili pileca filea
  • 300 ml pavlake
  • 250 ml suvog belog vina
  • 200 g ementalera
  • kasicica soli
  • biber
  • malo belog luka
  • 2 kasike supe ili vode

Priprema:

U tiganju zagrejati ulje i meso proprziti sa obe strane. Izvaditi, posoliti i staviti u pleh za pecenje. Kolutove crnog luka proprziti u masnoci do zlatno-zute boje. Izmesati pavlaku, vino, supu ili vodu, beli luk. Obloziti snicle kolutovima crnog luka, pobiberiti i preliti ih sosom od pavlake. Sir narendati i peci u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Servirati sa krompir pireom ili bilo kojim povrcem. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар