Sastojci:
- 200 g pirinca
- 300 g tikvica (zelenih)
- 1 glavica crnog luka
- pola litra supe (kockica)
- pola vezice mirodjije
- aleva paprika
- ulje, so
- parmezan
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR8-RuiqubhPAncg5uVAYzQaFEehJ18CXmZYS_HtRDapMlI58cC1NKg7ymhXazDBUtiMvIv0vnrKXfHBUcOa56ttBRmIM5TjdLUX76JBBPln5RE2lmQ_RTazRfgM8NrdkzjvPbWab-3Q/s1600/125000011l.gif)
Priprema:
Tikvice oprati i iseci na kockice, luk takodje. Zagrejati ulje i proprziti luk. Posuti alevom paprikom (1 kasicica), dodati tikvice, pa naliti sa 100 ml tople vode, posoliti i dinstati oko 5 minuta. Zatim dodati pirinac. Sve preliti sa oko pola litra kljucale supe. Lagano promesati, smanjiti temperatutu na minimum. Poklopiti i kuvati dok pirinac ne nabubri. Ovo jelo se sluzi toplo, garnirano mirodjijom i parmezanom. Prijatno dragi moji! ♥
Italija obiluje raznim vrstama sireva, ali jedan od najpoznatijih je sir iz Parme-parmezan. Najbolji je nakon 2 godine susenja i sazrevanja, kako stari postaje sve jaci. Parmezan daje poseban ukus jelima, narocitno testenini i rizotima. ♥
Нема коментара:
Постави коментар