уторак, 22. април 2014.

Rizoto sa tikvicama

Sastojci:

  • 200 g pirinca
  • 300 g tikvica (zelenih)
  • 1 glavica crnog luka
  • pola litra supe (kockica)
  • pola vezice mirodjije
  • aleva paprika
  • ulje, so
  • parmezan

Priprema:

Tikvice oprati i iseci na kockice, luk takodje. Zagrejati ulje i proprziti luk. Posuti alevom paprikom (1 kasicica), dodati tikvice, pa naliti sa 100 ml tople vode, posoliti i dinstati oko 5 minuta. Zatim dodati pirinac. Sve preliti sa oko pola litra kljucale supe. Lagano promesati, smanjiti temperatutu na minimum. Poklopiti i kuvati dok pirinac ne nabubri. Ovo jelo se sluzi toplo, garnirano mirodjijom i parmezanom. Prijatno dragi moji! ♥
Italija obiluje raznim vrstama sireva, ali jedan od najpoznatijih je sir iz Parme-parmezan. Najbolji je nakon 2 godine susenja i sazrevanja, kako stari postaje sve jaci. Parmezan daje poseban ukus jelima, narocitno testenini i rizotima. ♥

Нема коментара:

Постави коментар