Sastojci:
- 10 jaja
- 600 g secera
- sok od 1 limuna
- 1 kasika brasna
- 600 ml mleka
- 250 g propecenih mlevenih badema (ili oraha)
- 100 g prah secera
- 250 g umucenog putera
- 3 kesice vanilinog krema (nemojte slag)
Priprema kore:
10 belanaca mutiti sa 500 g secera. Dodati sok od jednog limuna i sve lepo umutiti, tako da marengo masa stoji cvrsto. Pleh (veliki) obloziti papirom za pecenje pa sipati masu. Rernu prethodno, dok mutite, zagrejte na 200 stepeni i kada stavite tortu u rernu odmah smanjite na 120 stepeni i susite 50 minuta-vi najbolje znate svoj sporet, tako da pazite da ne zagori. Masa mora vise da se susi nego pece, jer treba da bude hrskava kao puslica. Pecenu i ohladjenu koru preseci na 3 dela.
Priprema fila 1:
6 zumanaca mutiti sa 100 g secera, dodati 1 kasiku brasna i skuvati u 200 ml mleka krem. Na kraju, u njega umesati 250 g mlevenih badema.
Priprema fila 2:
4 zumanca mutiti sa 100 g prah secera, pa dodati 250 g umucenog putera. Prvi i drugi fil se zatim sastavljaju u jedan. Zasebno se mute 3 kesice vanilin krema sa 400 ml mleka. Filovati: kora-fil sa bademom-vanila krema-kora. Preko kora mozete staviti slag, ali s obzirom da izlazi dosta fila, mozete preko torte kao zavrsni sloj nafilovati preostali krem., kao sto sam i ja uradila. Prijatno, uzivacete! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар