недеља, 27. април 2014.

Cufte sa barenim jajima


Satojci za cufte:

  • 500 g mlevenog juneceg mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • malo potopljene u mleku sredine hleba
  • biber, so
  • majcina dusica
  • prezla

Sastojci za punjenje:

  • barena jaja
  • kackavalj
  • slanina

Priprema:

Sitno iseckajte luk i isprzite ga na ulju. U meso dodajte sredinu hleba, przeni luk, jaje,biber, so i majcinu dusicu. Zamesite cufte.
Rastanjite na dlanu meso, stavite parce slanine, 1 bareno jaje i pazljivo uvijte cuftu. Svaku cuftu u prezlu i przite ili pecite-kao sto sam ja. Kada su pecene, na svaku stavite krisku kackavalja, kako bi se otopio dok su jos vruce. Sluzite ih sa krompirima, paradajz sosom, sosom od mirodjije, spanacem ili bilo koji drugim povrcem. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар