среда, 16. април 2014.

Junetina na poseban nacin



Sastojci:

  • 600 g junecih snicli
  • 150 g dimljene slanine secene na kocke
  • 1 cen belog luka
  • 1 kasika brasna
  • 1 glavica crnog luka                  
  • persun      
  • 1 kasika paradajz sosa

Priprema:

Persun, cen belog luka i slaninicu sitno iseckati. Sve ove sastojke sjediniti. Snicle posoliti, pobiberiti i istuci tuckom za meso i na jedan kraj svake snicle staviti po jednu kasiku pripremljenog fila (luk, slanina, persun). Uviti snicle u rolatice i pricvrstiti cackalicom ili koncem za meso.
Glavicu crnog luka sitno iseckati i prziti u ulju. U tiganj poredjati rolatice. Kada se proprze sa svih strana, u tiganj sipati 150 ml vode, brasno i paradajz sos. Dinstati oko 40 minuta poklopljeno. Mozete sluziti uz krompir pire, pirinac ili bilo koje povrce koje volite. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар