понедељак, 14. април 2014.

Rum torta

Sastojci za prvu koru:

  • 6 jaja
  • 125 g secera                                          
  • 125 g mlevenog badema
  • 2 kasine sitnog mlevenog keksa
  • kora od limuna
  • 2 kasike brasna

Priprema:

Dobro umutiti 6 zumanaca sa secerom, dodati badem, mleveni keks i brasno. Zatim izrendanu koru od limuna dodajte, pa polako umesati posebno umucen sneg od belanaca. Ohladjenu tortu preseci na 2 dela.

Sastojci za drugi koru:

  • 4 jaja
  • 4 kasike secera
  • 2 kasike brasna

Priprema:

Ispeci patispanj, pa kada se ohladi iseci ga na kockice (otprilike 3x3 cm). Zatim, staviti u PORCULANSKU ciniju!!!

Sastojci za fil:

  • 300 g secera
  • 1 casa vode
  • sok od pomorandze                    
  • 5 kasika pravog ruma
  • sok i kora od pola limuna
  • 2-3 kasike dzema od kajsija

Priprema:

Prokuvaj secer sa vodom, dodati sok od pomorandze, limuna, ruma, dzem od kajsija (lepo umesaj da bi se sve istopilo) i ovo prelij preko kockica koje se nalaze u ciniji i sve lepo izmesaj kako bi upile saft.
Ako je redak, mozete dodati malo mlevenog badema, ali ako je pregusto onda dodajte malo vise soka od pomorandze. Masa treba da bude zitka, ali ne previse. 
Na tacnu stavite jednu koru, pa prelijte fil, dobro poravnjajte-utapkajte u koru, a zatim odozgo dodajte drugu koru i prelijte sledecim prelivom.

Preliv:

Prokuvati 250 g secera sa 1 dl vode. Izruciti obavezno u PORCELANSKU ciniju i dugo mutiti dok se masa ne zgusne. Ona ce pobeleti, a vi onda dodajte 2-3 kapi ekstrakta od maline- nikako vise, jer treba da bude nezno roze boje, a ne crvene! Prijatno! ♥ ♥ ♥



Нема коментара:

Постави коментар