уторак, 15. април 2014.

Urmasice

Sastojci:


  • 250 g margarina
  • 1 celo jaje i 1 zumance
  • 2 kasike secera
  • pola kesice praska za pecivo
  • 300 g brasna

Zaliv:

  • 500 g secera
  • 2 case vode
  • limun isecen na kolutove  

Priprema:

Umutiti penasto margarin, jaja i secer. Dodati prasak za pecivo i zamesiti sa brasnom. Urmasice se prave ovako: kuglicu testa razvaljajte ovalno na rupicastoj strani rendeta, stranice malo savijte jednu prema drugoj strani, polako podizuci sa rendeta. U pleh stavljajte urmasicu sa savijene strane.

Priprema zaliva:

Vodu i secer uspinovati do srednje gustine i pri kraju dodati limun. Vruce urmasice preliti hladnim zalivom ili obrnuto! Nikako drugacije. Najbolje je da zaliv napravite ranije, pa pecene urmasice odmah stavljati u ohladjen zaliv. Prijatno! ♥ ♥ ♥    
    

Нема коментара:

Постави коментар