Sastojci:
- 250 g margarina
- 1 celo jaje i 1 zumance
- 2 kasike secera
- pola kesice praska za pecivo
- 300 g brasna
Zaliv:
- 500 g secera
- 2 case vode
- limun isecen na kolutove
Priprema:
Umutiti penasto margarin, jaja i secer. Dodati prasak za pecivo i zamesiti sa brasnom. Urmasice se prave ovako: kuglicu testa razvaljajte ovalno na rupicastoj strani rendeta, stranice malo savijte jednu prema drugoj strani, polako podizuci sa rendeta. U pleh stavljajte urmasicu sa savijene strane.
Priprema zaliva:
Vodu i secer uspinovati do srednje gustine i pri kraju dodati limun. Vruce urmasice preliti hladnim zalivom ili obrnuto! Nikako drugacije. Najbolje je da zaliv napravite ranije, pa pecene urmasice odmah stavljati u ohladjen zaliv. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар