Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 200 g sunke
- 200 g sira (ementaler, gauda ili trapist)
- 4 jaja
Sastojci za besamel:
- 30 g putera
- 30 g kasike brasna
- 2 solje mleka
- so, biber
Priprema:
Iseckati sunku na kockice i isprziti je u tiganju. Obaren karfiol proprziti na masnoci koju je pustila sunka. Odvojiti belanca od zumanaca. Skuvati besamel (istopiti puter, dodati malo brasna i proprziti, ali paziti da ne potamni i polako dodavati hladno mleko-neprestano muteci zicom dok se masa ne skuva). Belanca umutiti u cvrst sneg pa u posudu u kojoj cete peci sufle prvo sipati besamel i umucena zumanca, narendati sir, pa zatim pazljivo dodati belanca i karfiol. Na kraju umesati sunku i ostatak besamela. Odozgo narendati sir i peci 20 minuta, ne otvarajuci rernu. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар