среда, 30. април 2014.

Sufle od karfiola sa sunkom

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 200 g sunke
  • 200 g sira (ementaler, gauda ili trapist)
  • 4 jaja

Sastojci za besamel:

  • 30 g putera
  • 30 g kasike brasna
  • 2 solje mleka
  • so, biber

Priprema:

Iseckati sunku na kockice i isprziti je u tiganju. Obaren karfiol proprziti na masnoci koju je pustila sunka. Odvojiti belanca od zumanaca. Skuvati besamel (istopiti puter, dodati malo brasna i proprziti, ali paziti da ne potamni i polako dodavati hladno mleko-neprestano muteci zicom dok se masa ne skuva).  Belanca umutiti u cvrst sneg pa u posudu u kojoj cete peci sufle prvo sipati besamel i umucena zumanca, narendati sir, pa zatim pazljivo dodati belanca i karfiol. Na kraju umesati sunku i ostatak besamela. Odozgo narendati sir i peci 20 minuta, ne otvarajuci rernu. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар