уторак, 22. април 2014.

Panforte di Siena

Ovaj kolac je poseban specijalitet Siene. Bogat je kandiranim vocem, przenim lesnicima. Italijani ga sluze uz kafu ujutru. :)

Sastojci:

  • 3/4 solje lesnika
  • 3/4 solje naseckanih badema
  • 1 solja seckanog mesanog kandiranog voca
  • 1/4 solje kakaa
  • 1/2 solje brasna
  • pola kasicice cimeta
  • pola solje secera
  • 1/3 solje meda

Priprema:

Isprzite lesnike u rerni i krupno ih sameljite, najbolje salomiti u avanu. Staviti lesnike, bademe, voce, kakao, brasno i zacine u sud i dobro sve promesati. Secer i med u serpi lagano zagrevati, dok se secer ne rastopi. Kuvati lagano, pa umesati suve sastojke. Okruglu tepsiju (20 cm) obloziti papirom za pecenje i premazati ga puterom. Staviti testo i dobro ga utapkati, da ne bude vise od 1 cm debljine. Peci na 150 stepeni oko 35 minuta. Izvaditi iz tepsije i ohladiti. Pomesati secer u prahu i cimet i na tanjiru za posluzivanje obilato ga posuti. Prijatno dragi moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар