субота, 12. април 2014.

Vasina torta

Sastojci za koru:

  • 5 jaja
  • 6 kasika secera
  • 6-7 kasika mlevenih oraha
  • 2 ravne kasike brasna                          

Priprema za koru:

Umutiti sneg od 5 belanaca sa secerom i dodati jedno po jedno zumance, da se dobro sjedii. Polako umesati orahe i brasno i ispeci.

Sastojci za fil:

  • 250 g mlevenih oraha
  • 4 zumanca
  • 4 kasike secera
  • 4 stangle rendane cokolade
  • sok od pomorandze ili casica ruma
  • 200 g putera

Priprema fila:

Orahe popariti sa pola male soljice za kafu mleka.  To radite postepeno, da fil ne bi bio redak! Odvojeno umutiti 4 zumanca sa secerom, dodati rendanu cokoladu, sok od pomorandze ili rum. Puter penasto umutiti, pa sastaviti sa filom i ovaj fil premazati preko ohladjene kore. 
Posebno umutiti 4 belanca u cvrst sneg, dodati 5-6 kasika secera, dalje mutiti i na kraju polako idalje muteci, sipajte kap po kap, posebno uspinovan vruc secer. Umutite dobro, premazite preko fila i ukrasite po zelji. Mozete ukrasiti rendanom cokoladom ili mrvicama.
Sto se tice vruceg uspinovanog secera, on pomaze da se sneg od belanaca odrzi cvrstim nekoliko dana. Prijatno!  ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар