Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 6 kasika secera
- 6-7 kasika mlevenih oraha
- 2 ravne kasike brasna
Priprema za koru:
Umutiti sneg od 5 belanaca sa secerom i dodati jedno po jedno zumance, da se dobro sjedii. Polako umesati orahe i brasno i ispeci.
Sastojci za fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 4 zumanca
- 4 kasike secera
- 4 stangle rendane cokolade
- sok od pomorandze ili casica ruma
- 200 g putera
Priprema fila:
Orahe popariti sa pola male soljice za kafu mleka. To radite postepeno, da fil ne bi bio redak! Odvojeno umutiti 4 zumanca sa secerom, dodati rendanu cokoladu, sok od pomorandze ili rum. Puter penasto umutiti, pa sastaviti sa filom i ovaj fil premazati preko ohladjene kore.
Posebno umutiti 4 belanca u cvrst sneg, dodati 5-6 kasika secera, dalje mutiti i na kraju polako idalje muteci, sipajte kap po kap, posebno uspinovan vruc secer. Umutite dobro, premazite preko fila i ukrasite po zelji. Mozete ukrasiti rendanom cokoladom ili mrvicama.
Sto se tice vruceg uspinovanog secera, on pomaze da se sneg od belanaca odrzi cvrstim nekoliko dana. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар