Sastojci:
- 400 g njoki
- 200 g sunke
- 1 cen belog luka
- 200 g pavlake
- ulje
- crne masline
- persun
- so, biber
- parmezan
Priprema:
Na zagrejanom ulju proprzite iseckanu sunku, zatim dodajte sitno iseckan beli luk i masline. Ostavite na vatri nekoliko minuta, dodajte palvaku, lepo izmesajte i pustite da provri, pa zacinite. Njoke obarite u slanoj vode, dobro ih procedite i dok su vruce prelijte sosom od sunke. Dobro promesajte i ukrasite persunom i parmezanom. Obavezno ih jedite vruce. Prijatno dragi moji! ♥
Ukoliko zelite sami da napravite njoke ucinite to na sledeci nacin:
800 g krompira obarite u ljusci, oljustite i propasirajte.Dodajte 250 g brasna, jedno jaje i kasicicu soli. Mesite rukama dok ne dobijete ujednaceno testo-bez grudvica! Ako se lepi za ruke, dodajte jos malo brasna. Smesnu oblikujte kao valjcice i secite na parcice duzine 2-3 cm. Dobili ste njoke! Skuvajte ih u kljucaloj, posoljenoj vodi (pazite da ih ne prekuvate, da se ne bi raspadale), pazljivo ih izvadite resetkastnom kasikom. :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар