Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 300 g secera
- 10 kasika tople vode
- 200 g brasna
Priprema kore:
Penasto umutiti 4 zumanca sa secerom, polako dodati jednu po jednu-10 kasika mlake vode, dalje mutiti, pa kada bude umuceno, umesati 200 g brasna i cvrst sneg od 4 belanceta. Peci, pa hladnu koru preseci dva puta i filovati.
Sastojci za fil:
- 2 jaja
- 250 g secera
- 200 g putera
- 100 g seckanih zele bombona
- estrakt od ruma
- 100 g suvog grozdja
- 150 g tucanih lesnika za dekoraciju i cokolada
Priprema fila:
Jaja umutiti sa secerom i kuvati. Kada se zgusne ohladiti i pomesati sa umucenim puterom. U krem umesati sitno seckane zele bombone, popareno suvo grozdje, rum (estrakt, da se ne bi fil razredio) i nafilovati tortu.
Tortu preliti cokoladom sa malo estrakta od ruma i stranice obloziti sitno seckanim lesnicima, prethodno malo propecenim i oljustenim. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар