среда, 16. април 2014.

Malaga torta

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 300 g secera
  • 10 kasika tople vode
  • 200 g brasna

Priprema kore:

Penasto umutiti 4 zumanca sa secerom, polako dodati jednu po jednu-10 kasika mlake vode, dalje mutiti, pa kada bude umuceno, umesati 200 g brasna i cvrst sneg od 4 belanceta. Peci, pa hladnu koru preseci dva puta i filovati.

Sastojci za fil:

  • 2 jaja
  • 250 g secera                          
  • 200 g putera
  • 100 g seckanih zele bombona
  • estrakt od ruma
  • 100 g suvog grozdja
  • 150 g tucanih lesnika za dekoraciju i cokolada

Priprema fila:

Jaja umutiti sa secerom i kuvati. Kada se zgusne ohladiti i pomesati sa umucenim puterom. U krem umesati sitno seckane zele bombone, popareno suvo grozdje, rum (estrakt, da se ne bi fil razredio) i nafilovati tortu.
Tortu preliti cokoladom sa malo estrakta od ruma i stranice obloziti sitno seckanim lesnicima, prethodno malo propecenim i oljustenim. Prijatno! ♥ ♥ ♥


Нема коментара:

Постави коментар