уторак, 15. април 2014.

Sumadijske snicle

Sastojci:

  • 800 g svinjskih snicli
  • 200 g sunkarice ili prsute
  • 400 g kackavalja
  • 4 tvrdo kuvana jaja                
  • brasno
  • senf
  • persun
  • so, mleveni biber

Priprema:

Meso izlupati tuckom, pa svaku sniclu posloviti i premazati obilato senfom. Na jednu polovinu snicle staviti kackavalj, na kackavalj secena jaja i sunku. Snisle preklopiti i krajeve malo izlupati tuckom, kako bi se meso zalepilo. Zatim, snicle ucvrstiti cackalicom, da fil ne bi iscureo.Svaku sniclu sa obe strane uvaljati u brasno i prziti na zagrejanom ulju. Ciniju za serviranje ukrasiti listovima zelene salate, dokorisati, zatim skinemo cackalice i sumadijske snicle posluzimo sa salatom od zelene boranije i krompir pireom. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар