среда, 23. април 2014.

Kaneloni sa sosom od paradajza

Sastojci za testo (ukoliko se odlucite da sami napavite, a ako ne-moze vam posluziti testo za lazanje):

  • 150 g brasna
  • 150 g griza
  • so
  • 150 ml mlake vode
Zamesiti testo i ostaviti ga 30 minuta.

Sastojci za sos:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 kg paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 cena belog luka
  • 100 g slanine
  • 100 g parmezana
  • 2-3 kasike maslinovog ulja
  • persun ili bosiljak

Priprema sosa

Oljustiti paradajz, iseckati ga. Meso i slaninicu ispriziti zajedno sa crnim i belim lukom. Paradajz na masnoci od slanine i mesa krckati oko 30 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.

Priprema testa:

Izraditi testo i na malo brasna ga rastanjiti na debljinu oko 2 cm. Iseci na kvadrate (10x10). Kuvati brzo u slanoj vodi oko 30 sekundi i ocediti. Pazljivo ih vaditi resetkastom kasikom, kako se parcici ne bi lomili.

Sosom pazljivo premazati komade testa, uviti ih u rolnice i staviti u posudu za pecenje, na cijem dnu ste prethodno sipali malo sosa. Sve zaliti preostalim sosom, posuti parmezanom i peci u rerni oko 20-30 minuta. Posuti persunom ili bosiljkom i servirati uz casu vina. Prijatno dragi moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар