Sastojci za testo (ukoliko se odlucite da sami napavite, a ako ne-moze vam posluziti testo za lazanje):
- 150 g brasna
- 150 g griza
- so
- 150 ml mlake vode
Zamesiti testo i ostaviti ga 30 minuta.
Sastojci za sos:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kg paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 3 cena belog luka
- 100 g slanine
- 100 g parmezana
- 2-3 kasike maslinovog ulja
- persun ili bosiljak
Priprema sosa
Oljustiti paradajz, iseckati ga. Meso i slaninicu ispriziti zajedno sa crnim i belim lukom. Paradajz na masnoci od slanine i mesa krckati oko 30 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
Priprema testa:
Izraditi testo i na malo brasna ga rastanjiti na debljinu oko 2 cm. Iseci na kvadrate (10x10). Kuvati brzo u slanoj vodi oko 30 sekundi i ocediti. Pazljivo ih vaditi resetkastom kasikom, kako se parcici ne bi lomili.
Sosom pazljivo premazati komade testa, uviti ih u rolnice i staviti u posudu za pecenje, na cijem dnu ste prethodno sipali malo sosa. Sve zaliti preostalim sosom, posuti parmezanom i peci u rerni oko 20-30 minuta. Posuti persunom ili bosiljkom i servirati uz casu vina. Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар