Sastojci:
- 1 kg junecih snicli ili telecih
- jaja
- sunka
- brasno
- 2 dl kisela pavlaka
- biber lorber
- prezla
Priprema:
Snicle istucite, posolite, uvaljajte u brasno i isprzite na vrelom ulju. Jaja
takodje isprzite-omlet (koliko snicli-toliko jaja). Na svaki komad mesa staviti jedno isprzeno jaje i jedan tanak rezanj secene sunke i urolati (zakaciti cackalicom, da se ne bi odvajale ili kuhinjskim koncem).U serpu staviti kasiku masnoce, spustiti snicke, naliti ih malo vodom, dodati lorber i biber, pa ih u rerni poklopljene ispeci. U pecene snicle dodati kiselu pavlaku i jos malo ukrckati, otklopljene. Ukoliko vam je meso telece, onda ga nemojte peci, vec ga uvaljajte u prezlu i proprzite.
Prijatno dragi moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар