Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- 500 g mesanog mesa (pola juneceg-pola svinjskog)
- 4 jaja
- persun
- beli luk
- 250 g kisele pavlake
- 250 ml mleka
Priprema:
Oljustiti tikvice, isecite uzduz na kriske,osloliti i ostaviti da malo postoje. Za to vreme isprzite luk i meso, dodajte 1 jaje. Tikvice uvaljajte u brasno i isprzite. Tada u meso stavite sitno seckani persun, biber i malo belog luka.
U djuvec redjati: red tikvica, red przenog mesa sve dok se djuvec ne ispuni, a zavrsiti tikvicama. U ciniji razbiti 3 jaja, umutiti ih, izmesati sa 250 ml mleka i 250 ml kisele pavlake. Preliti musaku ovim umakom i peci pola sata na jacoj vatri. Sluziti sa pavlakom ili kiselim mlekom.
Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар