субота, 12. април 2014.

Musaka od mladih tikvica


Sastojci:

  • 1 kg mladih tikvica
  • 500 g mesanog mesa (pola juneceg-pola svinjskog)
  • 4 jaja
  • persun
  • beli luk                                     
  • 250 g kisele pavlake
  • 250 ml mleka

Priprema:

Oljustiti tikvice, isecite uzduz na kriske,osloliti i ostaviti da malo postoje. Za to vreme isprzite luk i meso, dodajte 1 jaje. Tikvice uvaljajte u brasno i isprzite. Tada u meso stavite sitno seckani persun, biber i malo belog luka. 
U djuvec redjati: red tikvica, red przenog mesa sve dok se djuvec ne ispuni, a zavrsiti tikvicama. U ciniji razbiti 3 jaja, umutiti ih, izmesati sa 250 ml mleka i 250 ml kisele pavlake. Preliti musaku ovim umakom i peci pola sata na jacoj vatri. Sluziti sa pavlakom ili kiselim mlekom.
 Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар