недеља, 6. април 2014.

Svinjski file "Barselona"

Ovo je odlicna ideja za porodicne svecanosti i okupljanja.Uzivajte, nadam se da cu vam pomoci.. :)

Sastojci:

  • svinjski file (1-2 kg)
  • luk
  • sveza paprika
  • veza zeleni (sargarepa, paskanat,celer)
  • crno vino
  • pavlaka
  • zacini

Priprema;

Meso posuti sa vegetom, biberom i malo cimeta. Dobro utrljati i ostaviti da malo odstoji. Luk oljustiti i iseci na rebarca, kao i svezu papriku i vezicu zeleni. Zagrejati dobro ulje, moze u expres loncu. Proprziti meso sa svih strana zajedno sa povrcem. Naliti malo vode i dokuvati meso. Kada bude gotovo, izvaditi meso, povrce propasirati, dodati crnog vina i pavlake i vratiti da vatru da bi se sos zgusnuo. 
Meso iseci na deblje snite i vratiti ih u saft.Sluziti uz pecen mlad krompir, bareni pirinac itd.. Takodje kao prilog posluzite i zelenu salatu sa rotkvicama. Iskoristite ovako lepe plodove koji nam stizu u prolece.. Prijatno!








Нема коментара:

Постави коментар