четвртак, 10. април 2014.

Svarcvald torta

Sastojci:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g visanja iz kompota
  • 50 g cokolade za kuvanje
  • 4 jaja
  • 500 ml mleka
  • 100 g secera
  • gustin
  • 30 ml likera od visnje
  • 1 puding od vanile
  • 100 g brasna
  • 2 kasike ulja

Priprema kore:

Odvojiti belanca od zumanca, pa belanca mutiti mikserom, dodajuci secer i zumanca, rendanu cokoladu, ulje i brasno. Pecemo 15ak minuta na temperaturi od 200 stepeni. Ispeceni patispanj, premazemo sa kremom od visanja, zatim kremom od slatke pavlake. Mozete staviti drugi deo kore, ukoliko ste preseki kada se patispanj ispekao ili samo premazati slagom. Ako zelite vecu tortu, koju cete moci da presecete na vise listova, onda povecajte broj jaja. Ovo je mara za jednu koru.

Krem od visanja:

Skuvati puding i gustin i kada se prohladi u njega dodajemo visnje i liker od visnje. 

Krem od slatke pavlake:

Umutiti slatku pavlaku, dok ne dobijete slag potrebne gustine.

Нема коментара:

Постави коментар