Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 6 kasika secera
- 6 kasika brasna
- kesica praska za pecivo
- 3 kasike ulja
- 3 kasike kakaa
Preliv:
- 250 g secera
- 4 dl vode
Fil:
- 4 kasike gustina
- 10 kasika secera
- 2 kasike vanilin secera
- 5 dl mleka
- 125 g putera
Glazura:
- 100 g cokolade
- 3 kasike mleka
- 3 kasike ulja
Priprema:
Zumanca umutiti penasto sa secerom. Dodati brasno, pomesano sa praskom za pecivo, ulje, kakao i sneg od belanaca. Peci na 180 stepeni, oko 30 minuta.
Zatim, prokuvati secer i vodu za preliv i vruc preliv sipati preko ohladjenog kolaca. Za fil: u mleku skuvati gustin sa secerom i vanilom, pa u vruc fil umesati puter. Fil mora biti gust, poput pudinga! Glazuru sipati preko fila. Ledene kocke se spremaju dan ranije, a sluze se dobro ohladjene. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар