четвртак, 10. април 2014.

Ledene kocke

Sastojci za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kasika secera
  • 6 kasika brasna
  • kesica praska za pecivo
  • 3 kasike ulja
  • 3 kasike kakaa

Preliv:

  • 250 g secera
  • 4 dl vode

Fil:

  • 4 kasike gustina
  • 10 kasika secera
  • 2 kasike vanilin secera
  • 5 dl mleka
  • 125 g putera

Glazura:

  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 3 kasike ulja

Priprema:

Zumanca umutiti penasto sa secerom. Dodati brasno, pomesano sa praskom za pecivo, ulje, kakao i sneg od belanaca. Peci na 180 stepeni, oko 30 minuta.
Zatim, prokuvati secer i vodu za preliv i vruc preliv sipati preko ohladjenog kolaca. Za fil: u mleku skuvati gustin sa secerom i vanilom, pa u vruc fil umesati puter. Fil mora biti gust, poput pudinga! Glazuru sipati preko fila. Ledene kocke se spremaju dan ranije, a sluze se dobro ohladjene. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар