Sastojci:
- 500 g jagnjeceg mesa
- 2.5 l hladne vode
- glavica crnog luka
- zelen: sargarepa, persun,paskanat, celer
- biber
Priprema:
Meso i iseckano povrce staviti da se kuva u 2.5 l hladne vode. Corba ne sme nikako naglo da vrije.
Kada je dovoljno vrila, otprilije 2h (na tihoj vatri!), zaprziti je.
Zaprska:
Na zagrejano ulje staviti 1 kasiku brasna da se proprzi i dobije zutu boju. Dodati, na vrh noza, alevu papriku, zakuvati zaprsku u corbu i ostaviti da se tiho kuva jos pola sata. Pre nego sto se corba sipa u ciniju, mora se prvo procediti, a zatim zaciniti, ovako:
u ciniju razbiti jedno zumance, dodati pola solje kiselog mleka ili 3 kasike kisele pavlake. Ovo dobro umutiti i polako nalivati vrelu corbu. Prema ukusu, dodati limun ili sirce i naravno persun, vratiti meso i sluziti.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар