среда, 9. април 2014.

Srpska jagnjeca corba

Sastojci:

  • 500 g jagnjeceg mesa
  • 2.5 l hladne vode
  • glavica crnog luka
  • zelen: sargarepa, persun,paskanat, celer
  • biber

Priprema:

Meso i iseckano povrce staviti da se kuva u 2.5 l hladne vode. Corba ne sme nikako naglo da vrije.
Kada je dovoljno vrila, otprilije 2h (na tihoj vatri!), zaprziti je.

Zaprska:                

Na zagrejano ulje staviti 1 kasiku brasna da se proprzi i dobije zutu boju. Dodati, na vrh noza, alevu papriku, zakuvati zaprsku u corbu i ostaviti da se tiho kuva jos pola sata. Pre nego sto se corba sipa u ciniju, mora se prvo procediti, a zatim zaciniti, ovako:
u ciniju razbiti jedno zumance, dodati pola solje kiselog mleka ili 3 kasike kisele pavlake. Ovo dobro umutiti i polako nalivati vrelu corbu. Prema ukusu, dodati limun ili sirce i naravno persun, vratiti meso i sluziti.

Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар