Sastojci:
- 1 pile
- 3-4 sargarepe
- celer
- paskanat
- 1 glavica crnog luka
- 5-6 kasika griza
- 2 jaja
- persun
- biber
Priprema:
Ocistiti povrce, sitno ga iseckati, pile takodje iseckati na komade i sve staviti da se kuva.
Kada je kuvano, procediti supu, meso odvojiti. (Predlazem, mozete da ga ispohujete. Tako cete, ako dodate i krompir pire, imati kompletan rucak).
Knedle:
Odvojite zumanca od belanca, belanca posolite i dobro umutite mikserom ili zicom, da bude cvrst sneg.
Polako dodati zumanca i dalje mutite. Na kraju, umesati griz, zavusno od velicine jajeta. Otprilike 2 kasike griza na 1 jaje.
Ove knedle su bez masnoce i vrlo su vazdusaste. Odvajati kasikom i spustati u supu koja vrije, prvo spustite jednu knedlu, kako bi videli da l je testo dobro-da se ne raspadnu.NIKADA nemojte praviti smesu mnogo ranije, pravite ih malo pre nego sto supa pocne da vri, u suprotnom-bice vam tvrde.
Takodje, nemojte ostavljati knedle dugo knedle u supi, jer ce vam popiti supu. Znaci, radite neposredno pre rucka. U supu stavite seckani persun.
Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар