среда, 9. април 2014.

Lazanje


Sastojci:

  • pakovanje lazanja 
  • 500 g juneceg mlevenog mesa
  • konzerva pelata paradajza
  • persun, origano, so, biber
  • margarin
  • brasno
  • mleko
  • crni i beli luk
  • kackavalj

Priprema crvenog sosa:


Isprzite luk i meso, dodajte pelat, prokuvajte, zacinite biberom, persunom, origanom, solju. Iseckajte jedan cen belog luka.        

Priprema belog sosa - besamela:

Komad margarina istopiti, dodati 2 kasike brasna, nalivati hladnim mlekom, uz neprestano mucenje zicom, da se razbiju grudvice i skuvati besamel, malo redji nego inace. Posoliti. 


Priprema lazanja:

Na dno tepsije, stavite prvo kutlacu, dve, besamela i sosa sa mesom. Onda prvi red lazanja, pa sos sa mesom, preko njega besamel, nastruzite malo kackavalja, pa opet red lazanja. Tako dok imate kore, s tim da poslednji red budu lazanje, koje cete preliti besamelom i odozgo nastrugati dosta kackavalja. Zapecite petnaestak minuta u rerni. Prijatno! ♥







Нема коментара:

Постави коментар