Sastojci:
- pakovanje lazanja
- 500 g juneceg mlevenog mesa
- konzerva pelata paradajza
- persun, origano, so, biber
- margarin
- brasno
- mleko
- crni i beli luk
- kackavalj
Priprema crvenog sosa:
Isprzite luk i meso, dodajte pelat, prokuvajte, zacinite biberom, persunom, origanom, solju. Iseckajte jedan cen belog luka.
Priprema belog sosa - besamela:
Komad margarina istopiti, dodati 2 kasike brasna, nalivati hladnim mlekom, uz neprestano mucenje zicom, da se razbiju grudvice i skuvati besamel, malo redji nego inace. Posoliti.
Priprema lazanja:
Na dno tepsije, stavite prvo kutlacu, dve, besamela i sosa sa mesom. Onda prvi red lazanja, pa sos sa mesom, preko njega besamel, nastruzite malo kackavalja, pa opet red lazanja. Tako dok imate kore, s tim da poslednji red budu lazanje, koje cete preliti besamelom i odozgo nastrugati dosta kackavalja. Zapecite petnaestak minuta u rerni. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар