понедељак, 7. април 2014.

Pasulj prebranac

Sastojci:

  • 500 g pasulja tetovca
  • 500-600 g crnog luka
  • 1 cen belog luka
  • list lorbera
  • aleva paprika
  • biber

Priprema:

Pasulj potopiti uvece, a ujutru ga isprati i staviti da se kuva. Prvu vodu baciti, naliti drugom i spustiti unutra 4 glavice sitno seckanog luka, list lorbera, cen belog luka i par crna bibera. Kuvati dok se pasulj potpuno raskuva. Ocediti ga od vode i pomeriti na stranu. Za to vreme, cistiti luk i iseci na rebarca i prziti na ulju. U przeni luk dodati alevu papriku. U posudu koja ide u rernu redjati ovim redom:  jedan red pasulja, osoljenog, pobiberenog, zatim red isprzenog crnog luka-ravnomerno rasporedjenog po celom redu pasulja. Preko luka sipati ulje. Tako sve ponavljati-samo paziti da poslednji red bude pasulj! Opet zaliti malo uljem, koje se za ovo jelo ne sme stedeti i ostaviti da krcka jedno 30 minuta. 
Prebranac se moze sluziti topao i hladan. Veoma lepo uz njega ide kupus salata, ali i bilo koja sezonska. Uzivajte :) Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар