понедељак, 7. април 2014.

Paprikas od ribe sa vinom

Sastojci:

  • 1 kg kecige ili somovine
  • 1 kasika sirceta
  • 500 g crnog luka
  • 1.5 dl ulja
  • kasicica aleve paprike
  • 2 dl belog vina

Priprema:

Ribu preliti sa 1 kasikom sirceta i ostaviti da stoji 1h. Za to vreme, ocistiti luk, tanko ga iseci da rebarca i isprziti na ulju. Kada je uprzen, staklast, staviti u njega alevu papriku, pa spustiti ribu i na tihoj vatri prziti. 
Za vreme przenja serpu cesce protresti, ali nikako ne mesati!!! Kada je jelo skoro gotovo, dodati 2 dl belog vina, pirjaniti jos malo dok ne bude potpuno gotov. Posoliti, pobiberiti. Ovaj ukusni paprikas sluzite hladan. Prijatno, dragi moji! ♥

Нема коментара:

Постави коментар