понедељак, 7. април 2014.

Riba na persunu

Sa obzirom da je vreme posta, evo nekoliko recepata koji ce vam se, nadam se, dopasti i dati ideju sta da skuvate svojoj porodici i prijateljima.


Sastojci:

  • 1 kg skuse
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • biber
  • 2 veze persuna
  • limun

Priprema:

U dubljem tiganju, na ulju, isprziti tanko secen crni luk. Dodati dve veze persuna sitno isecene, kao i iseckan beli luk. Sve pomesati sa przenim lukom, posoliti, pobiberiti, dodati sok od limuna (ili sirce),  vrlo malo vode, pa preko svega staviti ociscenu ribu. Zaliti sa uljem i staviti ribu da se pece u rerni. Ispecenu ribu sluziti u istom sudu. Ovom jelu kao prilog veoma je lepo dodati bareni krompir. Prijatno! ♥



Нема коментара:

Постави коментар