понедељак, 7. април 2014.

Djuvec bez mesa

Mere za ovaj recept prilagodite broju vasih ukucana,a ovu kolicinu koju Vam poklanjam dovoljana je  za 4-5 osoba.. :)

Sastojci:

  • 1 kg luka
  • 250 g boranije
  • 250 g graska
  • 3 veca krompira                                        
  • 3 tikvice
  • 2-3 cena belog luka
  • persun
  • 500 g paradajza
  • 3-4 paprike (babure)
  • casa pirinca
  • ulje

Priprema:

Ukoliko volite maslinovo ulje ispzite luk isecen na rebarca, naravno mozete koristiti i suncokretovo ulje. Boraniju, grasak obariti u slanoj vodi, ocediti i dodati u przeni luk, kao i krompir isecen na kockice, tikvice, beli luk i dosta zelenog persuna. Sve dobro izmesati, pa staviti jednu casu pirinca. Celu masu staviti, po mogucstvu u zemljani djuvec, a u njega iseci i 500 g  paradajza i paprije. Takodje, dodati i malo aleve slatke paprike ili ljute, ukoliko volite.
Djuvec preliti sa malo ulja i zapeci u rerni. Djuvec se vruc iznosi na sto. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар