Mere za ovaj recept prilagodite broju vasih ukucana,a ovu kolicinu koju Vam poklanjam dovoljana je za 4-5 osoba.. :)
Sastojci:
- 1 kg luka
- 250 g boranije
- 250 g graska
- 3 veca krompira
- 3 tikvice
- 2-3 cena belog luka
- persun
- 500 g paradajza
- 3-4 paprike (babure)
- casa pirinca
- ulje
Priprema:
Ukoliko volite maslinovo ulje ispzite luk isecen na rebarca, naravno mozete koristiti i suncokretovo ulje. Boraniju, grasak obariti u slanoj vodi, ocediti i dodati u przeni luk, kao i krompir isecen na kockice, tikvice, beli luk i dosta zelenog persuna. Sve dobro izmesati, pa staviti jednu casu pirinca. Celu masu staviti, po mogucstvu u zemljani djuvec, a u njega iseci i 500 g paradajza i paprije. Takodje, dodati i malo aleve slatke paprike ili ljute, ukoliko volite.
Djuvec preliti sa malo ulja i zapeci u rerni. Djuvec se vruc iznosi na sto. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар